Koronavirüs salgınından sonra evinde doğal ilaç yapmak isteyenler Sumak çayı nasıl yapılır? sorusunu araştırıyor. Peki Sumak çayı nasıl yapılır? Sumak faydaları neler? İşte cevabı…
Zira sumakla beraber oldukça faydalıdır. Ancak sumak çayında dibe çöken posa tüketilmemelidir. Ekşiliği fazla olduğundan dolayı ekstra limon koymaya gerek olmayabilir.
Şayet tadını sevmezseniz demleme sonrasında az miktar bal ile tatlandırılabilir. Öksürüğü ve faranjiti olan veya boğaz yanması olanlar ilk yudumlarda birkaç kez gargara yaparak boğazı temizledikten sonra kalanı afiyetle içebilir. Eğer herhangi bir şikayetiniz yoksa her gün tüketmeyip arada kürler halinde az miktarlarda içebilirsiniz.
Mikrop, bakteri ve virüslerle çetin bir mücadelenin verildiği son günlerde sumak faydaları ile dikkat çekiyor. Sumağın faydaları hakkında bilgi edinmek ve hangi hastalıklara iyi geldiğini öğrenmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarına başladı.
-Bağışıklığı güçlendirmeye yardım eder.
-Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.
-Anne sütünü arttırmaya yardımcı olur.
-Sumak, kan basıncını düzenler.
-Kolesterol dengesini düzenler.
-Solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
-İdrar söktürücü etkisi vardır.
-Diyabet ve obezite için etkilidir.
-Damar sertliğini engeller.
Sürekli diş eti problemi yaşayan ve ağız kokusu şikayeti olanlar için gargara idealdir. Ayrıca tükürük bezlerinin çalışmasını destekler. Ağız içinde enfeksiyon oluşmasını önler. Bu yüzden yara oluşumunu engeller. 100 mililitre suya bir yemek kaşığı sumak atın. Kaynatın ve ocaktan aldıktan sonra ılık hale geldikten sonra sabah akşam günde iki defa gargara yapabilirsiniz.
Sumak bitkisinin meyvesi küre biçiminde, kırmızımsı, ekşi lezzette olur. Uygun yöntemlerle kurutulduktan sonra, sofra tuzuyla karıştırılıp öğütülür ve baharat olarak kullanılan “sumak” elde edilir. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)