İngiltere yarım adasından bir grup araştırmacı, sıra dışı bir bilgi kaynağı olan kulağın şeklini kullanan bir tanıma algoritmasına dayanarak insanları tanımlamak için yeni bir teknoloji geliştirdi.Şuanda test aşamasında olan teknoloji bir kişiyi %96.6 tanımlamanıza olanak sağlayabilecek yeni bir şekil tanıma algoritması geliştirdiler.
Southampton Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı kendimize acaba kulak izleri parmak izlerinin yerini alacak mı? Parmaklardan sonra kulaklarda mı kimlik için eşsiz bir öneme sahip.Yeni teknoloji FL nasıl çalışır? Avantajları ve dezavantajları nelerdir?Nasıl çalışır?
Parmak izleri uzun zamandır kimlik doğrulamada,kriminal olarak insanları tanımlamak için kullanılıyor. Dünyada sadece FBI veri tabanı 70 milyon suçlu içeriyor. Ancak parmak izleriyle çalışmak tam anlamıyla kesin sonuçlara götürmüyor. En küçük örnek ise buna,nasır parmaklarınızın ucunda oluşabilir ve zaman içinde parmak izlerini silebilir.
Göz taramada ise irisin taranması, gözün küçük boyutu ve sahtekarlık olasılığı nedeniyle zorluklar yaratabilir. Bir durumdan kurtulmak için başka birinin gözünün yüksek çözünürlüklü bir görüntüsünü kullanabilirsiniz .
Bu eksiklikler göz önüne alındığında, Southampton Üniversitesi’nden (İngiltere) araştırmacılar, pratik olarak yaşam boyunca değişmeyen kulağın şekli ile tanımlama için yeni bir teknoloji geliştirmeye çalışmaktadır .
“Biz tamamen biçimlendirilmiş kulaklarla doğarız. Yaşla birlikte kulak memesi hafifçe düşer, ancak genel şekil aynı kalır. İnsanları tanımanın harika bir yolu ”diyor araştırma lideri Mark Nixon, Wired Magazine.
Kimlik sistemi dijital ortama kepçesinin şeklini dönüştürmek için bilgisayar vizyonu kullanır. Southampton Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu teknolojiyi, bir kişiyi kulak şekline göre% 99,6 doğrulukla tanımlamanızı sağlayan bir görüntü ışını dönüşüm(aktarım) algoritması oluşturmak için kullandılar .
Işın oluşturma algoritması kulak kepçesinin kıvrımlarını tespit eder . Kulağın her bir parçasını bir ışınla tespit ettikten sonra, başka bir program ortaya çıkan eğrileri, esasen bir “kulak tanımlama kodu” olan benzersiz bir sayı kümesine dönüştürür.
Diğer tüm teknolojiler gibi kulak tanımlamasının da avantajları ve dezavantajları vardır.
Parmak izlerinin veya irisin taranmasında olduğu gibi, kulağın şekline göre tanımlama sistemlerinin kendi sınırlamaları vardır, bunlar arasında zayıf aydınlatma, kulak kepçesinin saçla kapatılması veya doğuştan gelen konjenital anomaliler bu teknoloji için bir dezavantaj durumuna yol açmaktadır.
Bu nedenle araştırmacılar, yeni tanımlama yönteminin parmak izleri gibi mevcut biyometrik belirteçlerin yerine geçmediğini, ancak mevcut teknolojileri ek bir tanımlama sistemi olarak genişlettiğini vurgulamaktadır .
Kulak şekli tanımlama sistemleri alanında araştırmalar yeni başladı, ancak yöntemin hızı ve doğruluğu arttıkça, birçok durumda kullanılabilir.Örneğin, bankanın gözetim kamerası soyguncu profili kaydettiğinde. Mark Nixon, Wired Magazine ile yaptığı bir röportajda bunu yorumladı :
“Kulakların şeklini tanımlama için kullanabileceğimizi gösterdik, ancak normal bir ortamda elde edilen verileri işleyebilir miyiz? Bu gerçek bir meydan okuma . ”
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)