Hz. İsa, kendisine kitap gönderilen büyük peygamberler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda Hz. İsa 30 yaşındayken kendisine İncil gönderilmiştir. Peki… Hz. İsa’nın tıbbi mucizeleri nelerdir?
33 yaşında canlı bir biçimde göğe kaldırılan Hz. İsa’nın kıyamet yaklaştığında tekrar dünyaya ineceği ve normal insanlar gibi; evleneceği, çocukları olacağı ve vefat edeceğine inanılmaktadır. Hazreti İsa, dünyaya geri geldiğinde Hz. Mehdi ile buluşup, tüm dünyaya İslam’ı yayacaktır. Peki…Hz. İsa’nın tıbbi mucizeleri nelerdir?
Alaca tenli (Abraş) kimseleri iyileştirmesi. Anadan doğma körlerin gözlerini açması, çamurdan kuş sureti yaparak üflemesi, hemen kuşun uçu vermesi, Asırlarca önce ölmüş kişileri dua ederek diriltmesi. Bunların üçü de tıbbın aciz kaldığı konulardır.
Ey Israil Oğulları! Saf su içiniz, toprakta biten yeşil sebzeleri ve ekmeğini yiyiniz. Buğday ekmeğinden sakınınız. Çünkü sizler onun şükrünü yerine getiremezsiniz.”
Ey İsrail Oğulları! Konuşmalarınız hastalıkları gideren şifa gibi, fakat amelleriniz şifa kabul etmeyen dert gibidir. Hikmet (ilim) için ehil olan kimseler vardır. Eğer bunu ehil olmayan kimselere vermeye çalışırsanız, zayi etmiş olursunuz. Eğer cahil olan kimseye vermezseniz yine zayi etmiş olursunuz. Sen tabip gibi ol, zira tabip ilacı hastanın gerekli yerine koyar.
Hz. İsa, Havarilerine (yardımcılarına) şöyle demişti: “Sizler yeryüzünün tuzu gibisiniz, bozulmayınız. Her şey ki bozulacak olursa, tuz ile ıslah edilir. Eğer tuz bozulacak olursa, onu ıslah edip düzeltecek bir şey yoktur”
Hz. İsa ile Hz. Yahya (Aleyhimesselâm) giderlerken bir köye uğradılar. Hz. İsa, köy halkından en kötüsünün kim olduğunu, Hz. Yahya’ da en iyisinin kim olduğunu sordu. Bunun üzerine Hz. Yahya, Hz. İsa’ya: “Niçin kötü kimselerin yanına varmak istiyorsun?” diye sordu. Hz. İsa: “Çünkü ben (manevi) hastalıkları tedavi eden bir tabibim” diye cevap verdi”
İslami Dönem: Bu dönemde tip, teşhis ve tedaviye, tecrübe, otlara, ot köklerine ve gıda maddelerine dayanmaktadır. Aynı zamanda Kur ân-ı Kerim’de olduğu gibi, bazı hallerde de vahye dayanmıştır. Vahye dayalı olanların, Peygamber AleyhisSelam, Cebrail vasıtasıyla derdi ve devayı, hastalık ve şifayı yaratan yüce Allah’tan almıştır. İşte yukarıda belirtmiş olduğumuz sebeplerledir ki, hakiki tıp ilmi, hurafelerden uzak olarak. İslam ile birlikte doğmuştur. Tıbbın gayesi, mevcut sağlığı korumak (Yani KORUYUCU HEKİMLİK) veya kaybedilen sağlığı yeniden elde etmeye çalışmaktır.
Lokman Hekim’in tıpla ilgili öğütlerini, öğrenmek için TIKLAYINIZ
[…] Hz. İsa’nın tıbbi mucizelerini öğrenmek için, TIKLAYINIZ […]