Çalı şeklinde bodur bir ağaç olan Gilaburu son dönemlerde oldukça revaçta. Vücut sağlığı açısından büyük bir nimet olan Gilaburu meyvesi kullanıcılar tarafından merak edildi. Peki, Gilaburu meyvesi nedir? Gilaburunun faydaları nelerdir?
Gilaburu aslında çalı şeklinde bodur bir ağacın adıdır. Genellikle İç Anadolu bölgemizde yetişen gilaburu kırmızı salkım şeklinde meyveler verir. Sohbaharda toplanan gilaburu meyveleri su için de salamura yapılır ve ilk başta sahip olduğu acı tadını bu sayede kaybeder.
» Gilaburu böbreklerin sağlıkla çalışmasına destek olmasıyla biliniyor.
» Bu özelliğiyle öne çıkan gilaburu bitkisinin böbrek taşlarına ve böbrek kumuna karşı da oldukça etkili olduğu, bu problemlerin çözülmesinde büyük yardımları dokunduğu söyleniyor.
» Antioksidan özellikler gösterdiğinden kan dolaşımının sağlıkla devam etmesini sağlıyor.
» Bu etkisi uzun vadede damarlarda plaka oluşumunu önlediğinden yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına da olumlu etkileri oluyor.
» Damarlardaki yüksek basıncı azalttığından kalp ve damat hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.
Kötü kolesterolü düşürücü etkileri olduğu da biliniyor.
» Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde birçok kanser türüne karşı koruyucu bir etkisi olduğu, var olan hastalıklı hücrelerin de büyüyüp yayılmasını elinden geldiğinde engellediği biliniyor.
» Antioksidan etkilerini cilt sağlığı üzerinde de gördüğümüz gilaburu, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturuyor.
» Cildin temizlenmesine destek olduğundan sivilce, siyah nokta gibi sıkça yaşanan cilt problemlerinin de daha hızlı geçmesine de yardımcı oluyor.
» Sakinleştirici etkileri sayesinde sinirlere ve sinir, stres gibi nedenlere bağlı uykusuzluğa iyi geliyor.
»Regl döneminde kadınların yaşadığı ağrıların daha az hissedilmesini sağlıyor.
» İdrar söktürücü bir etki oluşturuyor. Bu etkisiyle vücuttan fazla suyu uzaklaştıran gilaburu ödem ve ödeme bağlı şişkinliklerin de hızla geçmesini sağlıyor.
»Bağırsakların sağlıkla çalışmasına destek olduğundan kabızlık sorununu ortadan kaldırıyor.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)